Milan Teekens

Ook op de Nürburgring naar podium

Terwijl bijna heel de wereld naar Zandvoort keek waren wij op de Nürburgring voor het vijfde raceweekend in de Lamborghini Super Trofeo. En net als bij de vorige races op Spa-Francorchamps ging dat erg goed met weer een mooie podiumplaats. Dit is al ons vierde podium uit vijf events, best iets om trots op te zijn in ons debuutseizoen.

Ik reed de eerste kwalificatiesessie op nieuwe banden en dat ging prima, ik kwalificeerde me voor de eerste race als derde. Dat was best verrassend, want ik was nog nooit op de Nürburgring geweest. Ik vind het een prachtige baan, één van de mooiste waar ik gereden heb zelfs, op Spa na. Het was ook prima weer, warm en zonnig, dus alle ingrediënten voor een mooi weekend waren aanwezig.

Bij de start van de eerste race kon ik mijn derde positie houden. We reden met z’n drieën weg van de rest en ik kon een gat slaan van acht seconden naar mijn achtervolger. Aanvallen lukte echter niet, we waren alle drie ongeveer even snel, maar door het hoge tempo merkte ik wel dat de auto minder snel werd. Ik kwam bij de pitstop ook als derde binnen en gaf het stuur over aan Maxime.

Omdat de banden een stuk minder waren had Maxime het moeilijk en zo’n tien minuten voor de finish had hij de snelle Leonardo Pulcini al op z’n bumper zitten. Maxime verdedigde echt fantastisch en wist toch als derde te finishen.

De tweede race begonnen we als vijfde, maar Maxime kwam in de beginfase in het gedrang en viel daardoor terug naar de negende positie. Op die positie kwam jij tijdens de pitstop ook binnen. Gelukkig kon ik ronde na ronde naar voren knokken, tegen het einde van de race lag ik vijfde en ik dichtte het gat naar de nummer vier snel. De race was echter te kort om nog verder te komen en zo finishte ik deze race als vijfde.

Al met al toch wel weer een goed weekend voor ons, al blijft het gevoel dat er meer in had gezeten. Ik ben er wel trots op dat ik het tempo van een ervaren coureur als Loris Spinelli goed kon volgen. Hij behoort al acht jaar tot de toppers in de Lamborghini en dit is pas mijn eerste seizoen.

Groet,
Milan

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Milan Teekens

Thema door Anders Norén