Milan Teekens

Podium en tegenslag op Misano

Het laatste evenement van de Lamborghini Super Trofeo  op het circuit van Misano was een speciale editie. Er werden twee races gereden voor het Europees kampioenschap én twee voor het Wereldkampioenschap. Echt spannend om ons te kunnen meten met de allerbeste Lamborghini coureurs ter wereld. In de eerste Europese race werden we tweede, dus het zag er goed uit. Helaas kwam in de andere drie races het pechduiveltje, waardoor we die races niet konden finishen. Heel jammer!

We kwamen voor dit bijzondere evenement al op maandag aan in Italië. Een hele week van testen en met de kwalificaties en vier races in het weekend. Het ging de hele week al goed, onze tijden waren goed en we konden zien dat we met de toppers in deze klassen meekonden.

Bij de kwalificatie voor de Europese races reed ik de tweede sessie. Maxime had zich in de eerste sessie als zesde gekwalificeerd, maar de voorwielophanging was helaas afgebroken. Daardoor moest het team dit eerst herstellen en kon ik pas de laatste tien minuten de baan op, zonder goede set-up van de auto. Toch reed ik de vierde tijd, maar ik werd twee posities teruggezet omdat ik tijdens een testsessie onder code rood iemand heb ingehaald. Jammer, ik had het echt niet gezien, maar nu moest ik in de tweede race dus als zesde starten.    

Maxime kwam in de eerste race als vijfde binnen en na de pitstop kwam ik ook op die positie de baan op. Ik zat vlak achter Daan Pijl en samen gingen we op jacht. Ik kon een Lambo inhalen en twee rijders voor ons kregen een lekke band. Ik ging vol in de aanval op Daan, maar op Misano, eigenlijk een motorcircuit, valt het niet mee om in te halen. Zo werden we tweede en dat was natuurlijk een mooi begin van het weekend.

In de tweede race sloeg het noodlot toe. Zoals meestal zit het veld heel close op elkaar en ik kwam even in contact met een andere rijder. Mijn stuur stond daardoor scheef en de wielophanging was afgebroken, dus viel ik helaas uit.

In de eerste race voor het Wereldkampioenschap reed ik na de pitstop op de vijfde plek, kort achter de nummer vier. Ik kreeg echter in de laatste ronde een lekke band, kon nog wel de pits in rijden maar ik viel toch uit.

In mijn kwalificatie voor de twee race voor het Wereldkampioenschap waren de banden al zo slecht dat ik geen goede ronde had kunnen neerzetten. Ik moest als elfde starten, maar wist dat ik snel naar voren zou kunnen komen. Dat klopte, want ik lag al binnen een paar ronden achtste. Toen ik weer iemand wilde inhalen ging het mis, er was contact en mijn voorbumper was zo beschadigd dat ik moest opgeven.

Het begon dus erg goed, maar daarna hadden we pech, niet waar we op gehoopt hadden.

Ons seizoen in de Lamborghini Super Trofeo is nu voorbij en ik ben blij dat we ons steeds in de voorhoede hebben kunnen laten zien. Tot het laatst toe hadden we uitzicht op de derde plek in het klassement, dus als rookies in deze sterke klasse hebben we het zeker niet slecht gedaan. De komende periode gaan we plannen maken voor komend seizoen.

Groet,
Milan

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Milan Teekens

Thema door Anders Norén