Milan Teekens

Tweede op Barcelona en in kampioenschap Lamborghini Super Trofeo Europe

Afgelopen weekend zijn we op het circuit van Barcelona in beide races tweede geworden. Daarmee zijn we in de titelstrijd opgeschoven naar de tweede positie en daarmee zijn we erg blij en tevreden. Op Barcelona stonden er 44 Lamborghini’s aan de start, dus ook al ga je altijd voor de overwinning is tweede worden niet verkeerd.

Ik reed de eerste sessie in de kwalificatie en streed daar onder andere tegen Loris Spinelli. Onze strategie was dat ik maar één snelle ronde zou rijden, zodat mijn teamgenoot Marzio Moretti goede banden zou hebben voor zijn sessie.

Ik reed een goede ronde, maar vond dat het hier en daar toch beter had gekund. Tot mijn verbazing bleek die ene ronde toch goed voor de tweede startpositie, inderdaad achter Spinelli. Marzio pakte de pole voor de tweede race, dus onze tactiek werkte uitstekend!

Bij de start van de eerste race was ik goed weg, maar de tweede plek is niet gunstig. De nummer drie kan namelijk mee in de slipstream van de man op pole en de eerste bocht zat ik aan de buitenkant, waardoor ik terugviel naar de derde plek. Ik kon mijn positie vasthouden tot aan de pitstop en Marzio reed een prima stint. Natuurlijk waren er ook deze race veel safetycars door gecrashte auto’s achter ons, maar Marzio wist de tweede positie te pakken en hield die vast tot op de finish.

Marzio startte de tweede race prima en behield de leiding. Hij liep wat weg van zijn achtervolgers en dat was gunstig, maar telkens kwam er een safetycar de baan in en was hij zijn voorsprong weer kwijt. Bij de pitstop hadden we enorme pech. We kwamen binnen achter een amateur en die kwam echt veel te zacht de pits inrijden. Dat kostte ons maar liefst zes seconden en toen ik de baan opkwam zag ik Spinelli net voor me rijden.

Dat was natuurlijk enorm balen, want ik wilde hem juist achter me zien te houden. Ik kon zijn tempo goed volgen, maar de balans van de auto was niet optimaal en ik kon hem niet aanvallen. Zo werden we ook deze tweede race op Barcelona tweede. Dit keer toch wel met een gevoel dat er meer in had gezeten, maar met 44 auto’s op de baan en met coureurs met weinig ervaring kan dit helaas gebeuren.

De volgende races zijn op 5 en 6 november in Portugal op het circuit van Portimao. Daar kijken we enorm naar uit, want dat zijn de World Finals en dan zijn er alleen Pro’s, de beste Lamborghini coureurs ter wereld. Echt fantastisch om ons daarmee te kunnen meten, we kijken daar enorm naar uit!

Groet,
Milan

Verder Bericht

© 2024 Milan Teekens

Thema door Anders Norén