Milan Teekens

Race CV

Debuteren in de autosport en meteen kampioen worden is niet elke coureur gegeven. De 16-jarige Milan Teekens reed in zijn eerste races in de Supercar Challenge op het voor hem onbekende circuit van Magny-Cours samen met zijn vriend en teamgenoot Maxime Oosten meteen tweemaal naar de zege in zijn klasse Supersport 2. En daar bleef het niet bij, want ook in de Mazda MX-5 Cup stond hij in 8 van de 12 races op het junior-podium. Een mooi en veelbelovend eerste seizoen voor het jonge racetalent.Milan leerde het racen, zoals eigenlijk de meeste goede coureurs, in karting. Hij doorliep verschillende klassen, van 4-takt naar 2-takt, en stond in elke klasse vaak op het podium. Toen hij oud genoeg was voor de autosport twijfelden Milan en zijn vader Pascal Teekens dan ook niet en in het najaar van 2018 besloten zij de stap te wagen. Deelname aan trackdays in een Porsche 944 maakten de jonge rijder uit Zoetermeer duidelijk dat dit inderdaad was wat hij wilde.

Goede klik
In karting had Milan een erg goede klik met Maxime Oosten en ook beide vaders konden goed met elkaar overweg. De jongens kozen ervoor om samen een equipe te vormen in de Supercar Challenge, met als wapen een BMW Zilhouette. Aanvankelijk wilden zij een nieuwe Zilhouette bouwen, maar toen die niet op tijd klaar kon zijn besloten zij het eerste jaar in een al raceklare Zilhouette deel te nemen in de klasse Supersport 2.

Dit is het
De overstap van een kart naar de stoere BMW leverde Milan schijnbaar geen enkel probleem op. Sterker nog, het voelde voor hem als een soort thuiskomen. “Ik was eigenlijk wel klaar met de relatief lage snelheid van een kart. Op het voormalige F1-circuit van Magny-Cours was het echt kicken. Het voelde zo goed, dat ik besefte dat dit is waar mijn hart echt naar uitgaat.”Gelijkwaardig
Net als in karting bleken ook nu Milan en Maxime volledig aan elkaar gewaagd te zijn. Hun rondetijden bleken vrijwel identiek te zijn en dat is natuurlijk geweldig wanneer je samen een team vormt. Dat bleef het hele seizoen zo en in de Supercar Challenge is constant presteren de basis voor succes. Zij werden dan ook overtuigend kampioen Supersport 2.

Tweede uitdaging
Toen tijdens de Jumbo Racedagen op Circuit Zandvoort de nieuwe Mazda MX-5 Cup van start ging was dit voor Milan weer een nieuwe uitdaging. En ook in deze auto vond de 16-jarige rijder al snel zijn draai. In maar liefst 8 van de 12 races stond hij op het podium voor coureurs tot en met 24 jaar.Topsport status
Milan zit op school, maar heeft een topsport status en kan zich dus goed vrijmaken voor de races. Eén ding is absoluut zeker, ook komend seizoen zullen we Milan Teekens in actie zien in autosport!
“Het racevirus heeft mij goed te pakken, dus ik pak elke gelegenheid aan om achter het stuur van een snelle auto te stappen. Dit is pas het begin!”

© 2024 Milan Teekens

Thema door Anders Norén