Milan Teekens

Podium op Spa-Francorchamps!

We zitten er in de Lamborghini Super Trofeo goed bij. Op het prachtige Formule 1-circuit van Spa-Francorchamps ging het dit weekend prima. In de eerste race hadden we wel wat pech en werden we negende, maar de derde podiumplek in de tweede race maakte het weer helemaal goed!

Op de ruim zeven kilometer lange baan in de Belgische Ardennen begon ik in de vrije training op oude banden. Dat ging best goed en ik ging dan ook met vertrouwen de kwalificatie in.

In de kwalificatie bleek maar weer eens dat je daar een beetje geluk moet hebben dat je vrij baan hebt. Ik kwam helaas in druk verkeer en kon geen echte goede tijd zetten, de vijfde startpositie voor race 1 geeft geen goede indruk van de snelheid die ik had. Maxime reed in zijn sessie de vierde tijd.

Zo mocht Maxime de eerste race van start gaan vanaf de vijfde startplek. Meteen in de eerste bocht kwam hij klem te zitten tussen twee concurrenten, waardoor hij spinde en ver terugviel naar de 17e positie. Door de klap stond het stuur 80 graden naar links, dus dat was lastig sturen. Maxime wist nog op te klimmen tot p15 en toen nam ik het stuur over.

Onder die moeilijke omstandigheden ging het toch best goed. Ik kon aardig wat posities goed maken met enkele mooie inhaalacties en kwam als negende over de finish, zevende bij de pro’s.

Ons team had het stuur voor de tweede race weer gerepareerd en nu nam ik de start vanaf de vierde plek voor mijn rekening. Na de start behield ik de vierde plek achter Daan Pijl, we reden met een groep van vier weg van de rest. Het begon te regenen en op slicks is dat echt lastig. Ik had daar nog geen ervaring mee, maar het ging best goed. Daan gleed echter de grindbak in en zo lag ik derde. Ik reed het gaatje naar de nummer twee dicht en gaf toen het stuur door aan Maxime.

Maxime reed ook erg goed en pakte zelfs de tweede positie over. In de laatste ronde werd de aanval ingezet door de ervaren coureur Karol Basz, Die remde extreem laat en Maxime wilde geen risico nemen om van de baan te raken, dus werden we derde en tweede bij de pro’s. Een prachtig resultaat op Spa-Francorchamps dus.

De volgende races in de Lamborghini Super Trofeo zijn in het weekend van 4 en 5 september op de Nürburgring. We hopen daar weer op een podiumplek en als het even kan op een hogere trede!

Groet, Milan

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Milan Teekens

Thema door Anders Norén