Milan Teekens

Goede inhaalacties en tweede plaats op Zandvoort

Afgelopen weekend reed de Lamborghini Super Trofeo tijdens de GT World Challenge Europe op Circuit Zandvoort. We hebben twee geweldige races gehad met zelfs een mooie podiumplaats en staan nu vijfde in het kampioenschap.

Het weekend begon prima. Mijn snelheid was goed en de auto voelde ook goed. De eerste vrije training was voor mij lastig. De snelheid was er wel, maar ik kon het niet laten zien door heel veel sloom verkeer op de baan. Gelukkig ging de tweede training supergoed. Ik reed op oude banden de beste racepace van iedereen. Zelfs met nog heel veel marge, dus dat was een goed vooruitzicht op de kwalificatie en de twee races.

Op zaterdag stond de kwalificatie en race 1 op het programma. Ik deed de eerste qualy en Maxime de tweede. Bij mij ging het niet zo goed. Toen ik net twee rondes had gedaan kwam er een full course yellow (fcy) door een ongeluk op de baan. Ik stond toen vierde omdat ik mijn snelle run niet kon afmaken. Ik werd door het team naar binnen geroepen omdat we dachten dat er geen tijd meer was voor nog een snelle ronde. Maar op het laatst gingen er nog twee rijders langs en dat betekende voor mij de zesde startpositie voor de eerste race. De tweede qualy ging beter met een vierde tijd voor Maxime. Maar toch waren we niet echt blij, want we hadden de pace voor poleposition. 

Ik begon race 1 en dat ging prima. Ik kwam goed weg en pakte direct een plek in bocht drie via de buitenzijde. Uitkomen uit die bocht passeerde ik direct nog iemand, maar m’n exit was slecht dus viel ik weer een positie terug. Ik kon de pace goed aanhouden en bracht de auto tegen de kop van het veld binnen. Maxime nam bij de pitstop het stuur over en haalde al snel een auto in en toen lagen we derde. Omdat de koploper een drive through penalty kreeg lagen we tweede en we zijn vlak achter de nummer 1 gefinisht. Een mooie P2!

In race 2 ging Maxime van start. We begonnen als vierde en hielden die positie vast tot aan de pitstop. Net voor de pitstop kwam er een safetycar in de baan. Maxime had geen communicatie met het team en reed daarom door, terwijl bijna iedereen direct de pits in kwam. Dat kostte ons erg veel tijd en ik kwam als achtste de baan weer op. Ik heb daarna nog twee concurrenten ingehaald. De eerste was wel lekker, ik passeerde Max Weering in de bocht buitenom. Op het einde van de race was ik het snelste van iedereen, maar meer dan een zesde plaats zat er helaas niet meer in. Al met al toch best een goed weekend met een podium en goede punten. We staan nu vijfde in het klassement, ik hoop dat we nog verder naar voren kunnen komen. 

Groet,
Milan

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Milan Teekens

Thema door Anders Norén