Milan Teekens

Met twee overwinningen tijdens de Voorjaarsraces naar de leiding in het kampioenschap

Op 10  en 11 oktober was het de vierde ronde van de Mazda MX-5 Cup met de Voorjaarsraces op Circuit Zandvoort. Dit evenement stond in het voorjaar op de kalender, maar door alle Corona maatregelen is het uitgesteld en hebben ze als een soort grap de naam Voorjaarsraces gehouden. Het programma was nu niet over drie maar twee dagen en dat terwijl er juist drie races gereden gingen worden. Een echt druk weekend voor ons dus.

Maxime had een mooie sticker gemaakt voor op de motorkap, ter nagedachtenis aan mijn opa. Was ik heel blij mee!

Ik ging vol goede moed naar de Voorjaarsraces, aangezien Zandvoort altijd lekker gaat bij mij. Mijn eerste overwinning op Assen smaakte natuurlijk naar meer en ik stond tweede in het kampioenschap met de titel nog steeds in zicht.

Het weekend startte met twee vrije trainingen. In de eerste training was ik eerste, dus dat was mooi. Maar in de tweede training kon ik geen goede tijd noteren door een paar kleine problemen met de auto, daar werd ik zevende.

Even later was al de kwalificatie. Die werd tien minuten te vroeg gestart, waardoor ik de eerste paar ronden heb gemist. En die waren belangrijk, want we reden in de regen en aan het begin was de baan het droogst. Net voordat ik over start finish kwam om mijn beste ronde te noteren was er een rode vlag, waardoor die tijd niet geldig was. Na afloop van de code rood heb ik nog een tijd kunnen neerzetten die goed was voor de 7e tijd. Beter lukte niet meer, omdat het gewoon te nat was.

Door de reversed grid van de top tien startte ik race 1 als vierde. Ik had een geweldige start en lag na de eerste bocht al tweede achter mijn teamgenoot Maxime die op kop reed. We reden samen weg en hadden al snel een groot gat naar het veld. We reden op een half natte baan op slicks, dus dat was heel lastig. Maxime kreeg een probleem met de versnellingsbak en viel daardoor terug. Mijn auto stond op regen afgesteld en toen het wat droger werd liepen mijn achtervolgers wat op me in. Maar ik wist stand te houden en kwam nog maar net als eerste over de finish, dus dat was geweldig en weer een overwinning!

Race 2 was een echte regen race. Ik startte als zevende en had na de start al gauw een paar plekken gepakt. Al snel kwam ik op de derde plek uit en ik ging op jacht naar de koplopers. Ik was heel de race de snelste op de baan, haalde nummer 1en 2 ook in zo won ik ook de tweede race.

De derde race was onder droge condities. De auto was super en ik startte weer als zevende. Ook nu waren de eerste paar ronden prima en ik lag al gauw derde. Na een paar heftige battles met Marcel Dekker, de kampioen van vorig seizoen, ben ik als tweede gefinisht achter mijn teamgenoot Maxime, die nu ook zijn eerste race gewonnen heeft. Het was heel mooi om samen op de bovenste treden van het podium te staan. Na dit mooie succesvolle weekend ga ik nu met één punt voorsprong aan de leiding in het kampioenschap. Met alleen nog de Finaleraces te gaan ziet het er dus heel goed uit en gaat het erg spannend worden op TT Circuit Assen!

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Milan Teekens

Thema door Anders Norén