Milan Teekens

Knap debuut voor Milan Teekens in de Lamborghini Super Trofeo

We hebben op het Formule 1-circuit van Paul Ricard in Frankrijk ons debuut gemaakt in de Lamborghini Super Trofeo.

Vrije trainingen
Het weekend begon gelijk erg goed. In de eerste vrije training zijn Maxime en ik op de zevende positie geëindigd in een veld van 23 Lamborghini’s. In de tweede was vrije training werden we zelfs vijfde en wij waren erg verbaasd over onze plek in het veld en natuurlijk ook erg tevreden

Kwalificatie
In de Super Trofeo zijn er twee kwalificaties. De eerste sessie is voor rijder 1 en de tweede voor rijder 2. Ik reed de eerste sessie en daarin ben ik achtste geworden. We reden op een half natte, opdrogende baan en ik moest drie rondjes eerder binnen komen i.v.m. de benzine. Dat was jammer, want ik stond heel de sessie rond de vijfde plek en zelfs even derde. Maar omdat de baan steeds verder opdroogde werd ik op het laatst voorbij gestoken toen ik in de pits stond. Maxime reed de tweede kwalificatiesessie en werd daarin knap zesde.

Race1
Ik startte de eerste race dus als achtste en ik lag na de start negende. Vanaf begin af aan kon ik de race pace van rijders voor me goed volgen. Na de pitstop ging Maxime rijden en zijn we uiteindelijk 6e geworden. Daar waren we beide zeer tevreden mee!

Race2
Maxime begon de tweede race vanaf de zesde startplek. Omdat hij naast de baan werd gedwongen door een andere rijder kwam hij op het gladde gedeelte, waardoor hij spinde. Hij viel daardoor terug naar de 23e en laatste positie, maar reed knap terug naar p18.

Bij de pitstop nam ik het stuur over en ik reed de auto van de 18e naar de tiende positie, de race was helaas net te kort om de negende plek over te nemen. Al met al was ik erg tevreden, want ik reed dezelfde tijden als de top3. 

Al met al een heel mooi weekend en deze ervaring belooft veel goeds voor volgend seizoen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Milan Teekens

Thema door Anders Norén