Milan Teekens

Dubbel podium op Paul Ricard

De kwalificatie op het circuit van Paul Ricard in Frankrijk was een kopie van die op Imola. Mijn teamgenoot Marzio Moretti kwalificeerde zich ook nu als derde voor de eerste race en ik reed de tweede tijd voor de tweede race. Gelukkig gingen de races wel heel anders dan in Italië, we werden in beide races tweede!

Ik hou wel van Paul Ricard in Zuid-Frankrijk. De 5.842 km lange baan staat bekend om zijn fraaie belijningen, wat fotografen ook erg interessant vinden omdat het mooie foto’s oplevert. De baan zelf past wel bij mijn rijstijl en de resultaten zijn dan ook meestal wel goed.

Zo ging ik dan ook met veel vertrouwen de kwalificatie in. De Lamborghini was erg goed en in het veld van 37 auto’s reed ik de tweede tijd. Erg tevreden, alleen Loris Spinelli was iets sneller. Marzio reed in zijn sessie de derde tijd en mocht op die positie in de eerste race starten.

Bij de start kon Marzio de derde positie vasthouden. Hij reed lang door en kwam pas als een van de laatsten in de pitwindow binnen als leider in de wedstrijd. Toen alle pitstops gedaan waren lag ik tweede achter Spinelli. Hij was inmiddels helaas te ver weg om hem aan te kunnen vallen, maar ik kon geconcentreerd de race uitrijden.

Twee minuten voor tijd zat Amaury Bonduel vlak achter me omdat de motor haperde. Ik kreeg een ‘fuel pressure warning’, maar kon gelukkig wel door. Bonduel probeerde me binnendoor in te halen. Dat kon helemaal niet, dus hij tikte mij aan en ik spinde. Gelukkig raakte ik niets, maar ik was mijn tweede positie wel kwijt. Ik kon hem echter al snel weer inhalen en werd dus toch nog tweede.

In de tweede race mocht ik als tweede beginnen en mijn start was prima. Al in de eerste ronde was er een flinke crash achter mij, waardoor de safetycar zo’n vijf minuten in de baan kwam. Bij de herstart kon ik opnieuw mijn tweede positie vasthouden en ik had voldoende marge op de rijders achter me. Ik heb daarom mijn banden gespaard om de auto in goede conditie aan Marzio over te geven. Dat lukte, want hij was in de tweede helft van de race zo’n 1,5 sec. sneller dan de raceleider. Hij was echter te ver weg om hem te kunnen aanvallen, dus werden we ook deze race tweede.

De problemen met de auto die we op Imola hadden bleven dit keer gelukkig weg en Marzio reed een sterke race, zodat we opnieuw als tweede over de finish kwamen.

Een prima weekend dus met een goede score voor het klassement. Ik besef nu wel dat het erg jammer is dat we het eerste weekend pech hadden, want normaal gesproken hadden we zeker tweede gestaan. In het weekend van 2 en 3 juli gaan we naar Misano. We hopen daar voor de volle winst te kunnen gaan, maar in elk geval willen we goede punten scoren voor het klassement.

Groet,
Milan

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Milan Teekens

Thema door Anders Norén