Milan Teekens

Fantastische kwalificatie, maar pech in beide races op Imola

Na de kwalificatie voor de eerste races van het seizoen in de Lamborghini Super Trofeo op Imola zag het er voor mij en mijn nieuwe teamgenoot Marzio Moretti erg goed uit. Ik kwalificeerde me in het veld met 36 Lamborghini’s als tweede voor de eerste race en Marzio als derde voor de tweede race. Helaas vielen we in beide races uit met technische problemen. Ook dat is autosport!

Ik rijd dit seizoen in de Lamborghini niet zoals afgelopen jaar met Maxime Oosten, maar met een nieuwe teamgenoot. Samen met de 20-jarige Marzio Moretti hoop ik op een sterk seizoen waarin we kunnen strijden voor de titel. We rijden dit seizoen ook bij een ander team, het ervaren Italiaanse Target Racing.

In de kwalificatie zat ik er meteen prima bij. Mijn snelheid was erg goed en ik kon zelfs de op dat moment snelste tijd van de zeer ervaren Loris Spinelli aanvallen. Helaas werd ik in mijn snelle ronde geblokt door een andere rijder, maar met de tweede tijd was ik erg tevreden. Ook Marzio was in zijn sessie erg snel, hij reed de derde tijd en dus gingen we met hoge verwachtingen de races in.

Ik begon de eerste race op zaterdag, had een goede start en kon mijn tweede plek vasthouden. In het gedrang in de beginfase verloor ik helaas toch een positie, maar ik bleef goed in het spoor en met z’n drieën konden we een gaatje slaan naar de rest. Dat hielden we vol tot aan de pitstops.

Marzio had ook een goed tempo en toen alle pitstops gedaan waren lagen we weer op de derde positie. Even later pakte hij zelfs de tweede positie, maar toen kwam het pechduiveltje om de hoek kijken. De dynamo ging stuk, waardoor de Lamborghini helaas stilviel in het grind van de beroemde bocht Tamburello. Geen punten deze race dus helaas.

In de tweede race ging Marzio als derde van start en hij wist die positie vast te houden. Na tien minuten kwam de safetycar in de baan vanwege een incident. Dat duurde erg lang, want we gingen al op de pitstops af toen de herstart kwam. Kennelijk was de gifbeker nog niet leeg, want bij de herstart viel onze auto weer stil. Dit keer kwam ik dus niet eens aan rijden toe.

Laten we hopen dat dit ons portie pech van dit seizoen was, want ik denk dat we een sterk team vormen en zeker kans maken in de titelstrijd. Op naar Paul Ricard, want dat circuit ligt mij erg goed. Die races zijn op 4 en 5 juni, dus we moeten nog even geduld hebben!

Groet,
Milan

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Milan Teekens

Thema door Anders Norén