Milan Teekens

Tweede ronde van de Lamborghini Super Trofeo op Paul Ricard

We zijn gestart in een nieuw team. Dat betekent nieuwe kansen met Bonaldi Motorsport, want het is het meest ervaren team op de paddock.

In de eerste vrije training op het mooie circuit van Paul Ricard in Zuid-Frankrijk begon ik meteen goed. Ik reed de vierde tijd op oude banden. Ik zou de tweede kwalificatie gaan doen, dus dan moet ik op oud rijden. Maar zelfs op oude banden was ik dus snel en dat zag er goed uit.

De tweede vrije training ging minder goed. Maxime had een klapband en daardoor kon ik niet meer rijden.

We hadden goede hoop voor de kwalificatie, maar die werd al snel beïnvloed door remproblemen. We hadden niet voldoende remdruk, waardoor we niet optimaal konden rijden. Ik reed in mijn sessie de 7e en Maxime de 8e tijd.

Maxime reed in de eerste race een goede stint. Hij kwam binnen op de 8e plek. Toen hij uitstapte zei hij dat we geen ABS meer hadden, dus dat was wel even schrikken. Ik ging rijden en zonder ABS blokkeert de voorkant van de auto al snel, dus moest ik veel eerder remmen en daardoor kun je niet optimaal racen. Ik ben uiteindelijk toch nog 7e geworden.

De tweede race op zondag ging super goed. Ik startte als 7e en lag na de eerste bocht al 5e. Ik bracht de auto tijdens de pitstop binnen op de 5e plek en we lagen in de kopgroep. Maxime haalde daarna een paar rijders in en we waren voor de leiding aan het knokken. Helaas werd hij eraf getikt, waardoor hij wat plaatsen verloor en uiteindelijk als vijfde over de finish kwam.

Al met al is onze snelheid goed, alleen kun je geluk niet afdwingen!

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Milan Teekens

Thema door Anders Norén