Milan Teekens

Fantastische tweede podiumplaats op Monza

Wat een goede start van het seizoen in de Lamborghini Super Trofeo op het prachtige circuit van Monza.

Meteen vanaf het begin van het weekend ging het goed met de snelste tijd in de eerste vrije training. De tweede vrije training hebben we de tijd meer gebruikt om de remmen in te remmen en zijn we met de afstelling bezig geweest. Deze sessie werden we toch nog zesde in het enorme veld van ruim 30 Lamborghini’s.

Op zaterdag deed Maxime de eerste kwalificatiesessie en ik de tweede. Q1 is op nieuwe banden en iets meer benzine en Q2 is op oudere banden en minder benzine. Maxime kwalificeerde zich op p10. Ik kwalificeerde op p5 en daar was ik niet tevreden mee, want ik kon in het drukke verkeer niet echt een vrije ronde rijden. Dat was jammer, want we hadden echt de snelheid voor een top3 klassering.

In race 1 startte Maxime en die bracht de auto binnen op p7. In mijn stint heb ik mooie battles en inhaalacties gehad.  We wisten dat de banden het niet goed volhouden op Monza en dat bleek ook wel gedurende de race. Voor mij hadden een paar rijders teveel van hun banden geëist en die kregen een klapband. Wij waren zuinig geweest op onze banden en die hielden het vol. Zo kwam ik steeds verder naar voren en uiteindelijk behaalden wij in onze eerste race van 2021 met een tweede plek een schitterend podium.

Race 2 was wat minder. Ik startte vanaf de vijfde plek en verloor bij de start in het gedrang een positie. De auto voelde gewoon niet goed aan, ik had geen tractie en kreeg geen vertrouwen in de auto. Gelukkig kon ik de zesde positie wel vasthouden tot aan de pitstop.

De pitstop liep voor ons echter helemaal fout, want hij duurde 39 seconden te lang. Door de problemen met de banden in de eerste race kreeg iedereen een extra setje banden. De pitstop werd daardoor pit in pit out twee minuten, maar onze engineer dacht dat we twee minuten stil moesten staan. Dus onze totale pitstop was 2.39. Een heel grote fout van het team wat resulteerde in p12 op het einde. Maxime kon er nog een paar inhalen, maar het was niet genoeg.

Al met al zijn we uiteraard blij met race 1, maar balen we van race 2 omdat daar ook goede punten voor het kampioenschap lagen.

We moeten nu weer even geduld hebben, de volgende races in de Lamborghini Super Trofeo zijn op 29 en 30 mei op het circuit van Paul Ricard in Frankrijk.

Groet, Milan

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Milan Teekens

Thema door Anders Norén