Milan Teekens

Gamma Racing Day 2020

Ik had enorm uitgekeken naar de Gamma Racing Day op TT Circuit Assen. Helaas begon het niet leuk, want mijn opa lag in het ziekenhuis op de intensive care en is zaterdagochtend overleden.

Dit was voor mij en mijn familie natuurlijk een flinke mentale klap. Mijn opa genoot altijd van mijn races en ik wist dat hij zou willen dat ik doorging. Dat deed ik dan ook en met alles dat ik in me had kwalificeerde ik me op de tweede plek.

In de eerste race van de Mazda MX-5 Cup start de top tien in omgekeerde volgorde, dus ik moest beginnen vanaf de negende plek. Ik was gebrand op de overwinning, moest en zou hem halen.

Gelukkig had ik een goede start en kon ik in de eerste ronde al opklimmen naar de derde positie. In ronde 2 pakte ik de leiding, maar András Király en Marcel Dekker gaven zich niet zomaar gewonnen.

Ronde na ronde vochten we een mooie strijd uit. Ik lag het ene moment voorop, dan weer derde, maar ik ben als eerste over de finish gekomen. Ik voelde dat mijn opa bij mij was!

Race 2 startte ik dus vanaf de tweede plek. Ik had een mega goede start en pakte direct de leiding en kon een kleine voorsprong nemen. Maar er was een crash geweest en dus kwam de safetycar de baan op. Daardoor zat bij de herstart iedereen weer bij elkaar. In de eerste bocht moest ik vol remmen omdat twee andere rijders er bijna afgingen. Ik viel daardoor terug naar de achtste positie en moest me weer naar voren vechten.

Al snel wist ik op te klimmen naar de vierde plek en ik had een mooi gevecht met de Belg Filip Wojtowicz om de derde plek. De race was helaas net te kort om hem de laatste podiumplek nog af te kunnen nemen.  

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Milan Teekens

Thema door Anders Norén