Milan Teekens

Twee maal podium en goede punten tijdens DTM races op TT Circuit Assen

Het DTM evenement op TT Circuit Assen begon voor mij op vrijdag met twee vrije trainingen van elk een half uur. Ik begon op oude banden en hoewel ik snelle ronden reed was het gat naar de top toch groot. Maar ik wist dat de snelheid goed was en dat ik in kwalificatie voor de pole kon strijden.

Snelheid was meteen goed.

In de kwalificatie op zaterdagochtend, al om 8.25 uur, was ik bezig aan een super goed rondje. In sector 1 en 2 waren mijn sectortijden paars, dat betekent dat ik daar op dat moment de snelste tijden reed. In sector 3 had ik helaas een mega overstuur moment, waardoor mijn achterkant weggleed en ik wat tijd verloor. Daardoor eindigde ik jammer genoeg op de vijfde startplek, op 0,2 van een seconde van de poleposition. Maar ik wist dat ik de snelheid had en in de races kon gaan aanvallen.

Bliksemstart race 1

In de Mazda MX-5 Cup is er voor de eerste race een reversed grid. Hier wordt de top 10 van de kwalificatie omgedraaid, dus degene die in de kwalificatie de snelste was moet dan starten op plek 10, de nummer 10 vanaf pole, etc. Ik moest daardoor starten vanaf de zesde startplek en wilde zo snel mogelijk iedereen inhalen en wegrijden. Dat ging goed tot ik achter de koploper zat. Inhalen duurde te lang en daardoor kwam er een kopgroepje van vijf rijders. Ik kon mijn positie goed verdedigen en ben uiteindelijk als tweede geƫindigd. Mijn doel was goede punten te pakken en na heel veel geknok was ik met een tweede plek tevreden.

Tweede plaats

In de tweede race startte ik dus van de vijfde startplek waarop ik me kwalificeerde. Achter de kopgroep en ook nu wilde ik meteen aanvallen. Dat ging goed, ik had een mega start en ging gelijk in de eerste bocht buitenom van de vijfde naar de derde positie. Daar was ik heel blij mee. Ik zat achter Maxime en samen met hebben we de raceleider Marcel Dekker flink onder druk gezet. We wilden in het begin van de race niet teveel risico nemen en banden sparen om in de slotfase te kunnen aanvallen.

Startpositie 5

Maar plotseling viel de regen met bakken uit de lucht en omdat we op slicks reden kwam de safetycar in de baan. Het bleef helaas regenen en zo ben ik achter de safetycar als derde gefinisht.

Over drie weken de Gamma Racing Day op Assen.

Natuurlijk vond ik het jammer dat ik niet meer om de overwinning heb kunnen strijden, maar al met al ben ik heel tevreden met het weekend, want ik heb goede punten gepakt.

Groeten Milan

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Milan Teekens

Thema door Anders Norén