Milan Teekens

Milan Teekens snelste rijder in Mazda MX-5 Cup tijdens Zandvoort Superprix

Milan Teekens heeft op Circuit Zandvoort duidelijk gemaakt dat de coureurs in de Mazda MX-5 Cup dit seizoen terdege rekening met hem moeten houden. In de kwalificatie reed de 17-jarige rijder uit Zoetermeer de allersnelste tijd van het hele veld en hij liet daarmee ervaren rijders als regerend kampioen Marcel Dekker achter zich. In de eerste race ontpopte Milan zich tot absolute smaakmaker door vanaf de tiende startplek naar de derde podiumplaats te racen. De tweede Mazda MX-5 race werd een echte thriller. Rijdend in een groepje van vier Mazda’s werd er continu van positie gewisseld. Een podiumplek was verdiend, want Milan was de snelste rijder op de baan en hij reed verschillende momenten op kop. Hij kwam uiteindelijk minder dan een halve seconde later over de finish dan winnaar András Király, maar moest daarbij toch genoegen nemen met de vierde positie.Vorig jaar
In de Supercar Challenge was Milan afgelopen seizoen samen met zijn vriend en teamgenoot Maxime Oosten al heer en meester in de Supersport 2 divisie, waarin zij met afstand kampioen werden. In 2019, zijn debuutseizoen in de Mazda MX-5 Cup scoorde hij diverse podiumplekken in het klassement voor rijders onder 24 jaar. In het algemeen klassement kon hij zich echter nog niet in de strijd om de podiumplekken mengen.Kwalifcatie
Op zaterdag liet Milan zien dat hij enorm gegroeid is als coureur. In de kwalificatie zette hij de allersnelste tijd op de klokken en daarmee versloeg hij zelfs titelverdediger Marcel Dekker.

Race 1
Door de reversed grid in de eerste race, waarbij de top tien uit de kwalificatie in omgekeerde volgorde moet starten, begon Milan de eerste race als tiende. Als een raket schoot Milan echter door het hele veld naar voren en al na enkele ronden bevond hij zich in de kopgroep. Doordat hij zich naar voren had moeten knokken was er weliswaar een flink gat naar het leidende duo, maar ronde naar ronde kwam hij dichterbij. Helaas was de race te kort om zich nog in het gevecht om de overwinning te mengen, maar met een derde podiumplek vanaf de tiende startplek was Milan zeer tevreden.Race 2
In de tweede en laatste Mazda MX-5 race van het weekend mocht Milan vanaf poleposition starten, met naast zich op de voorste startrij Maxime. In de wetenschap dat de race niet in de eerste bocht beslist wordt begon Milan verstandig met de focus op uit de problemen blijven. Er ontstond direct een kopgroep van vier Mazda’s die van de rest van het veld wegreden. Vrijwel elke ronde veranderde de volgorde, maar de vier auto’s reden als aan een touwtje over het circuit. Milan reed af en toe op kop, werd weer gepasseerd en de strijd was werkelijk spectaculair.Genoten
Na 16 ronden kwam hij echter een halve seconde tekort om de race te winnen en die marge was zelfs net te groot om naar het podium te mogen. “Het was een waanzinnig spannende race en ik heb enorm genoten van de strijd. Jammer dat ik net buiten het podium gefinisht ben”, blikt Milan terug op dit voor hem toch zeer succesvolle weekend.   

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Milan Teekens

Thema door Anders Norén