Milan Teekens

Virtuele race in de Mazda MX-5 Cup E-sports Edition op Zandvoort

Mijn eerste simrace zit er op, een leuke ervaring. Het ging nog niet helemaal zoals ik graag zou willen, maar dat is ook niet zo gek. Veel tijd om te oefenen had ik namelijk niet, want pas zaterdagochtend was mijn race-simulator klaar om uit te proberen.

De Mazda MX-5 Cup E-sports race begon op zondag om 12 uur, dus moest ik eerst flink oefenen. Want ik ken veel van de deelnemers aan deze simrace en die hebben al maanden lang kunnen trainen. Gelukkig ging het al snel goed en was ik op tijd klaar om aan het evenement op Zandvoort te beginnen.

Er deden 41 coureurs mee, waaronder ook een aantal Mazda MX-5 coureurs die in 2019 aan de cup meededen. Maar ook veel ervaren coureurs uit de WTCR, Porsche cups en de Supercar Challenge.

Het veld zat in de vrije training en de kwalificatie echt heel dicht bij elkaar. Een seconde op een ronde Circuit Zandvoort betekende al snel 20 posities verschil, dus het was zaak om in de tien minuten kwalificatie een goede vrije ronde te hebben. Dat lukte niet helemaal, ik kwalificeerde me als 18e van de 41.

In de eerste race kreeg ik al snel een flink tik, het leek de echte Mazda MX-5 Cup wel. Alleen kost het gelukkig nu niets, maar mijn stuur stond scheef en mijn koppeling deed het niet goed meer, dus ik kon niet verder naar voren komen en finishte als 20e.  

In de tweede race ging het wel meteen goed. Ik reed van de 20e naar de 10e positie en had leuke gevechten. Helaas werd ik halverwege de race buiten mijn schuld aangetikt, waardoor ik spinde. Mijn race was helaas voorbij en dat was echt jammer, want nu zat ik er goed bij. De coureurs die al veel in de sim geoefend hebben zijn duidelijk meer geraffineerd, dus ik moet de komende tijd flink oefenen.

Het was een leuke eerste ervaring. Op naar de volgende e-race en hopelijk ook snel weer echt racen, daar verlangen we allemaal enorm naar!

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Milan Teekens

Thema door Anders Norén